#élhető környezet



Külföldön már vannak jó példák, és végre itthon is elstartolt a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék szelektív gyűjtése
 

Külföldön már vannak jó példák, és végre itthon is elstartolt a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék szelektív gyűjtése

A konyhában keletkező zöld- és élelmiszerhulladék még mindig a legtöbb háztartásban a kommunális szemétbe kerül, ami több szempontból is káros. A karácsonyi időszakban ez a probléma hatványozottabban van jelen, hiszen az ünnepi ételek elkészítése és elfogyasztása során rengeteg hulladék, majd maradék keletkezik. Mutatjuk, hogyan lehet egyszerűen és okosan gyűjteni a konyhai biohulladékot.

MOHU MOHU







Tényleg minden budapestinek fájni fog a lomtalanítás átalakítása? – minden, amit az új rendszerről tudni lehet
 

Tényleg minden budapestinek fájni fog a lomtalanítás átalakítása? – minden, amit az új rendszerről tudni lehet

Tényleg 2025 jelenti a lomizás végét? Mi változik azon túl, hogy messzebbre kell majd vinnem a nagyitól örökölt vitrint? Van-e bármi környezetvédelmi előnye a MOHU tervének? Megnéztük, mit jelent a ház elé kipakolt kincsek korszakának vége, és annyi biztos, hogy mostantól jobban oda kell figyelnünk a szemetünkre. Már csak az a kérdés, menni fog-e.




zCast: A willendorfi vágy – miért tömjük magunkat a rosszullétig karácsonykor?
 

zCast: A willendorfi vágy – miért tömjük magunkat a rosszullétig karácsonykor?

A bennünk élő Homo erectus hajt bele minket abba, hogy szükségleteinken felül együnk és vegyünk, mondja Forgács Attila pszichológus, akivel a fogyasztói társadalom és a túlfogyasztás pszichológiai hátterét keresve jutunk el oda, ahol a fenntarthatóság és a pszichológia összeér. Nem véletlenül most hoztuk ezt a témát, hiszen az évnek ebben a szakaszában a szokásoshoz képest is többet fogyasztunk a kelleténél. Merüljetek velünk a karácsonyi vásárok szubkortikális mélyére!

HVG HVG